2018-05-11

Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdi.



 
 
Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2.sınıf öğrencilerinin Hülya Perin eşliğinde gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri büyük ilgi ve destek gördü.
 
"MUTLU ÇOCUKLAR ATÖLYESİ" SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
 
"Mutlu Çocuklar Atölyesi" projesinde, "çocuklar bu yaşlarda sadece gülmeli, eğlenmeli ve öğrenmeliler en önemlisi "MUTLU" olmalılar" düşüncesi ile 11 Mart-29 Nisan 2018 tarihleri arasında her Pazar günü Trend Arena AVM’de atölye oluşturuldu. Çocukların el becerisini ve zekâ gelişimini arttıracak ve eğlenmesini sağlayacak farklı aktiviteler ile çocuklarla vakit geçirildi.
 
Ayrıca ülkemizdeki çocuklara karşı her türlü istismarın artmasından dolayı toplumda farkındalık yaratmak amacı ile 22 Nisan 2018’de "Çocuk Bedenime Dokunma" denilerek çocukların ve büyüklerin ellerinden oluşan bir sanat eseri oluşturuldu.
 
‘’KAN BAĞIŞLA, HAYAT AŞILA’’ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
 
Proje kapsamında, kan bağışının ne kadar önemli olduğunu ve halkın kan bağışı konusunda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla Çorlu Heykel Meydanında 21-22-23 Nisan 2018 tarihlerinde saha çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca, 23 Nisan 2018 günü gerçekleştirilen etkinlikte kan bağışlamak isteyen çocuklu ailelerin çocuklarıyla vakit geçirildi.
 
‘’Kan Bağışla, Hayat Aşıla’’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan saha çalışmaları sonucunda 3 gün boyunca saat 12.00-19.00 arasında 272 ünite kan bağışı toplandı.
 
"OKUR SİZ YAZAR SİZ" SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
 
“Okur Siz Yazar Siz” sosyal sorumluluk projesi Çorlu’da okuma-yazma bilmeyen kişilere yardım eli uzattı. Projede okuma-yazma çağını geçmiş olmasına rağmen öğrenmek için bu kurslara başvurmuş ve hali hazırda eğitim alan kişilere yardım edilerek farkındalık yaratılması hedeflendi. Çorlu’da ilköğretim okullarındaki okuma-yazma kurslarına gelen kişilerin öğrenmeleri ve öğrendiklerini pekiştirme amaçlı yapılacak çalışmalara destek olundu.
 
“KÜÇÜK MÜHENDİSLER YETİŞİYOR” SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
 
“Küçük Mühendisler Yetişiyor” projesinde, üniversite öğrencileri ile ilk ve orta öğretim öğrencileri bir araya gelerek hem eğlenip hem de öğrenme fırsatı buldu. Haftanın belirli günleri Çorlu Gençlik Merkezi çatısı altında küçük öğrenciler ile buluşularak onlara Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe ve İngilizce derslerinde yardımcı olmak amacı ile dersler verildi.
 
Çorlu Belediyesi ve Çorlu Gençlik Merkezinin de desteğiyle 2 aylık bir süre zarfından gerçekleştirilen projede 50’ye yakın öğrenciye ulaşıldı.
 
“OYUNCAKLARIMLA SENİNLEYİM” SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
 
Çorlu Sakatlar Derneği ile birlikte yürütülen “Oyuncaklarımla Seninleyim” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Çorlu’da bulunan okullar ziyaret edilerek bu okullardaki öğrencilerden tamir edilebilir derecede yıpranmış oyuncaklar toplandı. Dernek üyeleri ile beraber tamir edilen oyuncakların satışından elde edilen gelir Çorlu Sakatlar Derneği’ne bağışlandı.
 
Cumhuriyet parkı, Trend Arena ve Orion AVM’de açılan stantlarla oyuncak satışları gerçekleştirildi ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında organize edilen bir gecede projede kazanılan 1409 TL Namık Kemal Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü adına bağış olarak Çorlu Sakatlar Derneğine teslim edildi.
 
“HAYALİMİZDEKİ KÜTÜPHANE” SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
 
Melahat Kozar İlkokulu ile birlikte yürütülen “Hayalimizdeki Kütüphane” sosyal sorumluluk projesinde, öğrencilerin hayallerindeki kütüphaneyi anlattığı resim çalışmalarından esinlenilerek bir kütüphane yapıldı. Eski ve kullanılmış eşyalar tadilat edilerek kütüphane yapımında kullanıldı.
 
Projenin yapılması için gereken para ve kitap ihtiyacı “Bir Kitap Bir Bilet” kampanyası ile desteklendi.
Yapılan kütüphane, kütüphaneler haftasında kullanıma açıldı.
 
“TELEFONU KAPAT KİTABA BAK” SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
 
“Telefonu Kapat Kitaba Bak” sosyal sorumluluk projesi, teknoloji çağında büyüyen çocuklara, genç nesile ve kitap okumaya vakit ayıramayan yetişkinlere kitap okuma sevgisini aşılamayı amaçlayan bir projedir. Proje kapsamında, proje ekibinin ve Çorlu halkının katılımıyla Çorlu Belediyesi binası önünde, Heykel Meydanı’nda, Cumhuriyet Parkı’nda, Kitap Kafe’de ve Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde telefonlar kapatılıp bir saat kitap okundu.
 
DİĞER SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
 
  • Bilene Danış
  • Gönüllü Torunun Olayım
  • Masal Parkları (Masallı Parklar)
  • Oyuncağını Benimle Paylaşır mısın?
  • Sende Yoksa, Bende Var!
  • Hatalı Sollama, Hayata El Sallama
  • Sizsiz Bir Eksiğiz