2019-12-03

Dijitalleşme Sürecinde Sanayi ve Üniversite Entegrasyonu Çalıştayı



 
‘DİJİTALLEŞME SÜRECİNDE SANAYİ VE ÜNİVERSİTE ENTEGRASYONU’ ÇALIŞTAYI
 
26.11.2019 tarihinde Fakültemizde Bölümümüz ve Türkiye Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi tarafından ‘Dijitalleşme Sürecinde Sanayi ve Üniversite Entegrasyonu’ Çalıştayı düzenlenmiştir.
 
Çalıştayda açılış konuşmaları Üniversitemiz Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Bülent EKER, Dekanımız Prof. Dr. Lokman Hakan TECER, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, Türkiye Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Başkanı Aziz AVUKATOĞLU tarafından gerçekleştirilmiştir.  Açılış konuşmalarını takiben EDT-Kurumsal Dijital Dönüşüm Merkezi Kurucusu Muharrem GEZER tarafından katılımcılara dijitalleşme çalışmaları ile ilgili sunum yapılmıştır.
 
Çalıştay süreci organizasyonu; Türkiye Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi yetkilileri ile Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Aysun SAĞBAŞ, öğretim üyelerimizden Bölüm Bşk. Yrd. Dr. Öğretim Üyesi Ulviye POLAT, Dr. Öğretim üyesi Filiz GÜRTUNA ve Arş. Gör. Ozan ÇAPRAZ tarafından gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz organizasyonda görev alarak Çalıştaya yoğun ilgi ve destek sağlamıştır.
 
Çalıştay gün içerisinde akademisyen ve sanayiden sektör temsilcileri ve öğrencilerden oluşan çalışma grubu oturumları ile devam etmiştir. Çorlu ve Çerkezköy’de farklı sektörlerden işletme temsilcileri, Türkiye Makine Mühendisleri Odası temsilcileri, Avrupa Serbest Bölge temsilcisi, Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri mühendisliği, Bilgisayar mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden akademisyenler ve Rumeli Üniversitesi akademisyen temsilcisinden oluşan çalışma grubunun moderatörlüğünü Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Kurumsal İletişim Müdürü Gökhan İNCE yapmıştır. Çalışma grubu dijitalleşme sürecinde sanayi ve üniversitenin katkıları, yapılması gerekenler, gereklilikler ve iş birliği fırsatları ile ilgili görüşlerini oluşturmuş olup, gün sonunda Sonuç Bildirgesi katılımcılara sunulmuştur.