2024-05-08

Dinex Egzoz Teknik Gezisi



 

Bölümümüzde Prof. Dr. Aysun SAĞBAŞ tarafından yürütülmekte olan, “Endüstri Mühendisliği Uygulamaları” dersi kapsamında; Endüstri Mühendisliği 1. sınıf öğrencileri için, 30.04.2024 tarihinde saat 13.30-16.30 arasında Çerkezköy /Tekirdağ bölgesinde faaliyet gösteren Dinex Egzoz ve Emisyon Teknolojileri firmasına teknik gezi düzenlenmiştir. Bu süreçte Bölümümüz Araştırma Görevlisi Necip Fazıl KARAKURT teknik gezinin gerçekleştirme sürecinde destek vermiştir.

Düzenlenen teknik gezi kapsamında saha gezisi gerçekleştirilmiştir. Bölüm öğrencilerimiz, Dinex Egzoz ve Emisyon Teknolojileri işletmesinde hammaddeden siparişin müşteriye teslimine kadar olan tüm aşamalarda, uçtan uca üretim tesisini gezmiş, üretimi yapılan ürünler ve üretim aşamaları hakkında bilgi sahibi olmuş ve endüstri mühendisliği bakış açısıyla gözlem yapma sürecini deneyimlemişlerdir.

Kaynak, büküm, montaj gibi siparişin alınmasından teslimine kadar olan tüm üretim aşamalarını birim müdürleri ve saha mühendislerinin anlatımı ile deneyimlemişlerdir. Öğrencilerimiz firmanın vizyonu, misyonu, ürettiği teknolojileri, kullandığı yöntemleri ve gelecek odaklı hedefleri hakkında bilgilendirilmiştir. Teknik gezi sürecinde; destek ve katkıları için firma yetkililerine çok teşekkür ederiz.