2022-01-25

Sektör Tümleşik Eğitim



 
 
Sevgili Öğrencilerimiz,
 
Fakültemizde 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında uygulanmaya başlanan, ancak Pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilemeyen Sektör Tümleşik Eğitim (STE) uygulamaları, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı bahar yarıyılında tekrar uygulanabilecektir.
 
Bilindiği gibi, Fakültemizde STE uygulamaları “Sektör Tümleşik Eğitim (STE) Yönergesi” ile düzenlenmektedir. Bu yönerge hükümlerine göre; bölümlerimizdeki STE komisyonlarının kurum/kuruluş ve işletmelerle işbirliği yapması sonucunda STE kontenjanları belirlenerek ilan edilir. Bölüm STE komisyonları, STE dersi alan öğrencileri, öğrenci talep etmiş işletmelere dağıtır ve danışman atamalarını gerçekleştirir. Bölümün belirlediği kontenjanların yeterli olmaması durumunda ya da öğrencilerin kendi imkanları ile bulmuş olduğu işletmelerde STE yapmaları da mümkün olabilmektedir.
 
STE dersi almak isteyen öğrenci, ders kayıt ve ekle-çıkar haftası içerisinde; hem STE yapılacak işletme tarafından hem de bölüm STE komisyonu tarafından onaylanmış STE Yeri Kabul Belgesi ve STE Sigorta  Başlatma İşlem Belgesi ve Provizyonunu STE sekretaryasına (Figen KÖROĞLU) teslim etmesi gerekmektedir.
 
Kendi imkanları ile STE yapmak istediği işletmeyi belirleyen öğrenciler, sözkonusu evrak işlemlerini ders kayıt haftasını beklemeden de gerçekleştirebilir.
 
Dönem içerisinde STE dersinin uygulama esasları tüm bölümlerimizde farklılık gösterebilmekte olup, öğrencilerimizin hem Fakülte STE Yönergesini hem de Bölüm STE Uygulama Esaslarını titizlikle takip ederek uygulamaları gerekmektedir.
 
Kaynak: http://cmf.nku.edu.tr/Sekt%C3%B6rT%C3%BCmle%C5%9FikE%C4%9Fitim/duyuruayrinti/m/0/37288/26