2021-08-26

Staj Defteri Dolduracak Öğrencilerin Dikkatine



 
 
Staj defterinin doldurulan her sayfasının üst kısımda staj yapılan tarihi gösteren tarih bilgileri yer almalıdır. Her sayfaya; işletme kaşe/mühür basmalı ve staj sorumlusu (yetkili mühendis) imza atmalıdır.
 
Staj defterinde işletmede günlük yapılan faaliyetlerin özet olarak yazılması ve  Endüstri Mühendisliği Bölümü Staj Kuralları (https://euniversite.nku.edu.tr/kullanicidosyalari/2220/files/CMF END_ MUH_ BÖL_STAJ KURALLARI 120717.pdf) belgesindeki sorulara cevap verilmesi beklenmektedir. Değerlendirmede staj sorularına verilen yanıtlar esas alınacaktır. Öğrencinin stajda başarılı sayılabilmesi için, soruların büyük çoğunluğuna yanıt vermesi beklenmektedir. Yanıt verilemeyen soruların nedenleri gerekçeleri ile birlikte defterde belirtilmelidir. Staj defteri anlaşılabilir şekilde yazılmalı ve sorulara verilen cevaplar okunabilir olmalıdır. İşletmeden alınan formlar veya görseller üzerinde staj sorumlusunun imzası ve işletme kaşesi ekletilerek staj defterinin ekinde teslim edilebilir. Staj defterinde bahsedilen bir konuya ilişkin doğrudan gösterilmesi gereken form veya görseller staj defterine de yapıştırılabilir.
 
Staj defteri, eğitim-öğretim tarihi başlangıcından itibaren en geç iki hafta içinde bölüm staj komisyonuna imza karşılığında teslim edilmelidir. Pratik çalışma belgesi, imzalı ve kaşeli olmalıdır. Staj sorumlusu başarı durumuna BAŞARILI ya da BAŞARISIZ yazarak değerlendirmesini net biçimde ifade etmelidir. Pratik çalışma belgesine fotoğraf yapıştırılmalı ve kapalı zarf içinde zarfın ağzı kaşeli ve imzalı olarak bölüm staj komisyonuna getirilmesi gerekmektedir.